Bepaling afmetingen beschermhoes op maat

Hoe bepaalt u de afmetingen van uw beschermhoes op maat?

 • Meet de afmetingen afhankelijk van uw object wat u wilt beschermen. Bij vierkante en rechthoekige beschermhoezen geeft u de lengte, breedte en hoogte door. Bij ronde beschermhoezen geeft u de diameter en de hoogte door.

  Wilt u een L-vorm beschermhoes? Hiervoor zijn twee opties:

  Optie 1: L-vorm beschermhoes met armleuningen even hoog als de rugleuning. Geef hiervoor afmetingen a t/m f door. Afmetingen d & e zijn te berekenen door de buitenlengte (a of b) minus de diepte (c) van de bank te berekenen.

  Optie 2: L-vorm lounge-set waarbij de armleuningen lager liggen dan de rugleuning of wanneer er geen armleuningen zijn. De hoogte kan aflopend gemaakt worden. Geef hiervoor afmetingen a t/m h door. Afmeting h geeft de dikte van de rugleuning plus kussen weer. De hoes zal bijvoorbeeld na 30 cm van de achterkant schuin aflopen naar de zitting toe.

  Wilt u een U-vorm beschermhoes? Geef dan afmetingen a t/m i door. Voor de rest kunt u de uitleg van een L-vorm ook aanhouden voor een U-vorm.

  We kunnen nog veel meer beschermhoezen op maat maken, niks is te gek, vraag ons vooral! Onderstaand staan onder andere voorbeelden van beschermhoezen voor een BBQ, bar, picknicktafel, zwembad & aanhangwagen. Graag ontvangen we de afmetingen zoals aangegeven op de tekening.

 • Zorg voor een kleine marge. Heeft u de afmetingen opgenomen? Tel hier dan een kleine marge bij op (+/- 3 tot 7 cm). Deze extra marge zorgt ervoor dat u de beschermhoes gemakkelijker kunt plaatsen. Daarnaast kunt u deze marge gebruiken om te zorgen voor voldoende ventilatie en afwateringsmogelijkheden.

  Wij adviseren bij onderstaande lengte van de zijdes de volgende marges:

  <150 cm:                     3 cm marge

  150 t/m 400 cm:       5 cm marge

  400 cm:                   7 cm marge

  De hoogte kan met een paar cm worden ingekort zodat de hoes niet op de grond valt. Circa 4 cm is voldoende.

  Voor L-vorm en U-vorm hoezen raden wij 5 tot 7 cm verhoudingsgewijs marge aan. Dit betekent dat er bij de buiten zijde (a) rekening gehouden moet worden met 5 of 7 cm marge.  Op de binnenzijde (d) met 3/4 cm marge en op de diepte (c) met 2/3 cm marge.

  Wij kunnen de marge ook voor uw bepalen, geef ons de exacte afmetingen door en wij zorgen voor de juiste marge.

 • Houd rekening met het aanzicht. Wilt u geen vierkante, maar bijvoorbeeld een L-vormige beschermhoes? Dan is het van belang dat u de afmetingen vanaf het juiste aanzicht doorgeeft.

  U krijg bij de prijsopgave altijd een tekening met de afmetingen. Deze tekening is leidend controleer deze daarom goed.

Beschermhoes Gas BBQ
Beschermhoes op maat buitenkeuken BBQ 3
Beschermhoes BBQ 4
Beschermhoes BBQ Bastard, Green Egg, Kamado Joe of Grill Guru
Beschermhoes Buitenkeuken
Beschermhoes buitenkeuken met twee BBQ's
Beschermhoes hoekbank U-vorm 1, hoogte aflopend
Beschermhoes hoekbank U-vorm 2
Beschermhoes L-vorm 1, Hoekbank
Beschermhoes L-vorm 2, hoekbank aflopend in hoogte
Beschermhoes L-vorm 3, hoekbank aflopend in hoogte
Beschermhoes L-vorm 4, hoekbank aflopend in hoogte
Beschermhoes bank chaise Longue
Beschermhoes bank chaise Longue
Beschermhoes stoel