Bepaling afmetingen beschermhoes op maat

Hoe bepaalt u de afmetingen van uw beschermhoes op maat?

 • Meet de afmetingen afhankelijk van uw beschermhoes type. Bij vierkante en rechthoekige beschermhoezen geeft u de lengte, breedte en hoogte door. Bij ronde beschermhoezen geeft u de diameter en de hoogte door.

  Wilt u een L-vorm beschermhoes? Hiervoor zijn twee opties.

  Optie 1: L-vorm beschermhoes met armleuningen even hoog als de rugleuning. Geef hiervoor afmetingen a t/m f door. Afmetingen d & e zijn te berekenen door de buitenlengte (a of b) minus de diepte (c) van de bank te berekenen.

  Optie 2: L-vorm lounge-set waarbij de armleuningen lager liggen dan de rugleuning of wanneer er geen armleuningen zijn. De hoogte kan aflopend gemaakt worden. Geef hiervoor afmetingen a t/m h door. Afmeting h geeft de dikte van de rugleuning plus kussen weer. De hoes zal bijvoorbeeld na 30 cm van de achterkant schuin aflopen naar de zitting toe.

  Wilt u een U-vorm beschermhoes? Geef dan afmetingen a t/m i door. Voor een U-vorm lounge-set met armleuningen zijn afmetingen h2 en i niet van toepassing omdat de beschermhoes in deze situatie niet aflopend gemaak kan worden.

  We kunnen nog veel meer beschermhoezen op maat maken, niks is te gek, vraag ons vooral! Onderstaand staan onder andere voorbeelden van beschermhoezen voor een BBQ, bar, picknicktafel, zwembad & aanhangwagen. Graag ontvangen we de afmetingen zoals aangegeven op de tekening.

 • Zorg voor een kleine marge. Heeft u de afmetingen opgenomen? Tel hier dan een kleine marge bij op (+/- 3 tot 7 cm). Deze extra marge zorgt ervoor dat u de beschermhoes gemakkelijker kunt plaatsen. Daarnaast kunt u deze marge gebruiken om te zorgen voor voldoende ventilatie en afwateringsmogelijkheden.

  Wij adviseren bij onderstaande lengte van de zijdes de volgende marges:

  <90 cm:                  3 cm marge
  90 t/m 400 cm:    5 cm marge
  > 400 cm:               7 cm marge

  Voor L-vorm en U-vorm hoezen raden wij minimaal 7 cm verhoudingsgewijs marge aan. Dit betekent dat er bij de buiten zijde (a) rekening gehouden moet worden met 7cm marge.  Op de binnenzijde (d) met 4 cm marge en op de diepte (c) met 3 cm marge.

  Wij kunnen ook voor u rekening houden met de juiste marges. Wilt u dit? Geef dit dan aan bij uw aanvraag.

 • Houd rekening met het aanzicht. Wilt u geen vierkante, maar bijvoorbeeld een L-vormige beschermhoes? Dan is het van belang dat u de afmetingen vanaf het juiste aanzicht doorgeeft.

  Heeft u de door u gewenste afmetingen doorgegeven? In geval van enige onduidelijkheid sturen wij u vrijblijvend een op maat gemaakte tekening waarin de afmetingen zijn weergegeven. Hiermee wordt miscommunicatie voorkomen, zodat de juiste afmetingen beschikbaar zijn voor het opstellen van de offerte en eventuele plaatsing van de bestelling.