Bepaling afmetingen beschermhoes op maat

Hoe bepaalt u de afmetingen van uw beschermhoes op maat?

 • Meet de afmetingen afhankelijk van uw object wat u wilt beschermen. Bij vierkante en rechthoekige beschermhoezen geeft u de lengte, breedte en hoogte door. Bij ronde beschermhoezen geeft u de diameter en de hoogte door.

  Wilt u een L-vorm beschermhoes? Hiervoor zijn twee opties:

  Optie 1: L-vorm beschermhoes met armleuningen even hoog als de rugleuning. Geef hiervoor afmetingen a t/m f door. Afmetingen d & e zijn te berekenen door de buitenlengte (a of b) minus de diepte (c) van de bank te berekenen.

  Optie 2: L-vorm lounge-set waarbij de armleuningen lager liggen dan de rugleuning of wanneer er geen armleuningen zijn. De hoogte kan aflopend gemaakt worden. Geef hiervoor afmetingen a t/m h door. Afmeting h geeft de dikte van de rugleuning plus kussen weer. De hoes zal bijvoorbeeld na 30 cm van de achterkant schuin aflopen naar de zitting toe.

  Wilt u een U-vorm beschermhoes? Geef dan afmetingen a t/m i door. Voor de rest kunt u de uitleg van een L-vorm ook aanhouden voor een U-vorm.

  We kunnen nog veel meer beschermhoezen op maat maken, niks is te gek, vraag ons vooral! Onderstaand staan onder andere voorbeelden van beschermhoezen voor een BBQ, bar, picknicktafel, zwembad & aanhangwagen. Graag ontvangen we de afmetingen zoals aangegeven op de tekening.

 • Zorg voor een kleine marge. Heeft u de afmetingen opgenomen? Tel hier dan een kleine marge bij op (+/- 3 tot 7 cm). Deze extra marge zorgt ervoor dat u de beschermhoes gemakkelijker kunt plaatsen. Daarnaast kunt u deze marge gebruiken om te zorgen voor voldoende ventilatie en afwateringsmogelijkheden.

  Wij adviseren bij onderstaande lengte van de zijdes de volgende marges:

  <90 cm:                  3 cm marge

  90 t/m 400 cm:       5 cm marge

  > 400 cm:               7 cm marge

  Voor L-vorm en U-vorm hoezen raden wij minimaal 7 cm verhoudingsgewijs marge aan. Dit betekent dat er bij de buiten zijde (a) rekening gehouden moet worden met 7cm marge.  Op de binnenzijde (d) met 4 cm marge en op de diepte (c) met 3 cm marge.

  Wij kunnen de marge ook voor uw bepalen, geef ons de exacte afmetingen door en wij zorgen voor de juiste marge.

 • Houd rekening met het aanzicht. Wilt u geen vierkante, maar bijvoorbeeld een L-vormige beschermhoes? Dan is het van belang dat u de afmetingen vanaf het juiste aanzicht doorgeeft.

  U krijg bij de prijsopgave altijd een tekening met de afmetingen. Deze tekening is leidend controleer deze daarom goed.