Gebruiksaanwijzing

Hoe haalt u het optimale uit uw beschermhoes?

Om het meeste uit uw beschermhoes te halen is het belangrijk dat de hoes op een goede manier wordt geplaatst. Hierbij kunt u rekening houden met onderstaande tips.

  • Zorg ervoor dat water kan weglopen. Als er water in uw hoes blijft staan, ontstaan er waterzakken. Door deze waterzakken bestaat de kans dat de beschermhoes gaat doorlekken. U voorkomt dit door een hoogste punt onder uw hoes te creëren, zodat het water van uw hoes af kan lopen. U kunt hierbij gebruik maken van een ‘water shed pole’ maar ook van andere kleine objecten.

    Het strak aanspannen van uw hoes helpt ook tegen het creëren van waterzakken.

    Voorkom daarbij wel dat hoes in direct contact staat met de kussens, anders kunnen de kussens vochtig worden. Hetzelfde geldt bij een tent, wanneer u met uw arm tegen het tentdoek komt, hierbij wordt uw arm ook vochtig.

  • Creëer voldoende ventilatie. Onder een beschermhoes kan er sprake zijn van condensvorming. Hierdoor kan uw meubel (of kussen) onder uw hoes vochtig worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de hoes regelmatig lucht. Beschermt uw hoes een (houten/natuursteen etc) tuinmeubel? Zorg er dan voor dat de hoes niet in direct contact staat met het blad. Dit voorkomt dat er vochtplekken ontstaan door de condensatie.

  • Let op scherpe voorwerpen. Houd bij het plaatsen van de beschermhoes rekening met scherpe voorwerpen, zodat er geen beschadigingen aan uw hoes optreden.

  • Let op! Gebruik de hoezen niet tijdens KNMI weer codes oranje en rood. Door harde wind rukken kan de hoes gaan scheuren. Bij gebruik van de hoes tijdens code oranje en rood vervalt de garantie.