Gebruiksaanwijzing

Hoe haalt u het optimale uit uw beschermhoes?

Om het meeste uit uw beschermhoes te halen is het belangrijk dat de hoes op een goede manier wordt geplaatst. Hierbij kunt u rekening houden met onderstaande tips.

  • Zorg ervoor dat water kan weglopen. Als er water in uw hoes blijft staan, ontstaan er waterzakken. Door deze waterzakken bestaat de kans dat de beschermhoes gaat doorlekken. U voorkomt dit door een verhoging te maken in het midden van uw hoes, zodat het water van uw hoes af kan lopen.

    Het strak aanspannen van uw hoes helpt ook tegen het creëren van waterzakken.

    Voorkom dat de hoes in direct contact staat met eventuele kussens, de kussens kunnen vochtig worden. Hetzelfde geldt bij een tent, wanneer u met uw arm tegen het tentdoek komt, hierbij wordt uw arm ook vochtig.

  • Creëer voldoende ventilatie. Onder een beschermhoes kan er sprake zijn van condensvorming. Hierdoor kan uw meubel (of kussen) onder uw hoes nat worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de hoes regelmatig lucht.

    Beschermt uw hoes een (houten/natuursteen etc) tuinmeubel? Zorg er dan voor dat de hoes niet in direct contact staat met het blad. Dit voorkomt dat er vochtplekken ontstaan door de condensatie.

  • Let op scherpe voorwerpen. Houd bij het plaatsen van de beschermhoes rekening met scherpe voorwerpen, zodat er geen beschadigingen aan uw hoes optreden. Heeft u hoes toch een scheur opgelopen, repareer dit dan met Tear-Aid. (http://www.tear-aid.nl/nl/)

  • Groene aanslag op uw beschermhoes. U kunt de hoes met lauw water schoonmaken.

  • Opbergen beschermhoes. Wordt de hoes niet gebruikt? Vouw de hoes dan netjes op en plaats deze in de bijgeleverde opbergtas.

  • Let op! Gebruik de hoezen niet tijdens KNMI weer codes oranje en rood. Door harde windrukken kan de hoes gaan scheuren. Bij gebruik van de hoes tijdens code oranje en rood vervalt de garantie.