Veelgestelde vragen

Zijn de beschermhoezen waterdicht?

Wij maken gebruik van 320D, 400DS en 600DS Polyester met een premium PU coating. Dit betekent dat de hoezen waterbestendig zijn. Het is van belang dat het water kan weglopen. Indien het water niet kan weglopen zal u last krijgen van waterzakken. Indien het water lang blijft staan kan dit op den duur gaan doorlekken.

Voorkom dat hoes in direct contact staat met de kussens. Indien de kussens tegen de hoes aanzit kan de hoes vochtig worden. Hetzelfde geldt bij een tent, wanneer u met uw arm tegen het tentdoek komt, hierbij wordt uw arm ook vochtig.

De naden zijn spatwater bestendig. De naden zijn voorzien van PVC tape om doorsijpelen tegen te gaan. De naden kunnen echter nooit 100% waterdicht gemaakt worden.

Onder een beschermhoes kan er sprake zijn van condensvorming. Door temperatuurwisseling is het onvermijdelijk dat er condensvorming ontstaat. Condensvorming kan ten onrechte worden aangezien voor lekkage. Hierdoor kan uw meubel (of kussen) onder uw hoes nat worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de beschermhoes regelmatig lucht. Beschermt uw beschermhoes een (houten/natuursteen etc.) tuinmeubel? Zorg er dan voor dat de beschermhoes niet in direct contact staat met het blad. Dit voorkomt dat er vochtplekken ontstaan door de condensatie.

Heb ik garantie op mijn op maat gemaakte hoes?

Op beschermhoezen van Beschermhoesopmaat.nl ontvangt u standaard fabrieksgarantie van 1 jaar, dit betreft fabricagefouten en materiaalfouten bij normaal gebruik.  Voor de voorwaarden die gelden op de garantie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

Bij gebruik tijdens KNMI weer codes oranje en rood wordt het afgeraden de hoezen te gebruiken, door harde windrukken kan de hoes gaan scheuren. Bij gebruik van de hoes tijdens code oranje en rood vervalt de garantie.

Kan de hoes gaan verkleuren?

Onze oxford fabric beschermhoezen verkleuren, dit is niet te voorkomen. Onze 320D heeft een kleurechtheid van level 3, dit betekend dat de hoes na enkele maanden kan verkleuren. Onze 400DS en 600DS variant heeft een kleurechtheid van level 7, dit betekend dat de hoes na circa 2 jaar kan gaan verkleuren.

Wat voor materiaal gebruiken jullie?

Wij leveren drie soorten materialen.

  • 320D, 2000 MM PU
  • 400DS, 5000 MM PU
  • 600DS, 5000 MM PU

Een hoes is volgens de standaard normen waterbestendig, vanaf een coating van 800MM PU.

Naast waterbestendige hoezen hebben we ook stoffen om objecten stofvrij te houden.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende stoffen?

De ”D” staat voor Denier. Dit is een maatstaf voor de fijnheid van de gebruikte draad. Hoe hoger de Denier, hoe sterker en duurzamer het materiaal. Naast de Denier is de coating van groot belang voor de levensduur van de hoes. de beschermhoes wordt twee keer aan de binnenkant gecoat (PU Coating). De coating zorgt ervoor de beschermhoezen waterbestendig zijn, daarnaast¬† zorgt de coating ervoor dat de beschermhoezen vlam vertragend en UV protectie hebben.

De hoezen die wij leveren hebben de volgende specificaties:

Optie 1, budget:Optie 2, standaardOptie 3, extra sterk
Denier320D400DS600DS
Soort stofOxford fabricSolution dyed oxford fabricSolution dyed oxford fabric
Coating2000MM PU5000MM PU5000MM PU
UV-beschermingUV-50UV-50UV-50
Vlam vertragendCPAI-84CPAI-84CPAI-84
KleurvastheidLevel 5Level 7Level 7

De beschermhoes past niet, mag ik de beschermhoes ruilen?

We kunnen de op maat gemaakte beschermhoezen niet retour nemen. De beschermhoezen kunnen namelijk niet meer worden verkocht. We streven uiteraard wel naar een passende oplossing.

Kan ik mijn bestelling retourneren binnen 14 dagen?

Bestellingen kunnen niet geretourneerd worden, zie ook artikel 8 van de algemene voorwaarden (Herroepingsrecht). De beschermhoezen kunnen niet geretourneerd worden omdat ze volgens de door u ingevoerde specificaties op maat zijn gemaakt.