Veelgestelde vragen

Zijn de beschermhoezen waterdicht?

Wij maken uitsluitend gebruik van 300D Polyester PU coated. Dit betekent dat de hoezen waterbestendig zijn. De beschermhoezen zijn niet waterdicht geen enkele hoes is dat. Daarnaast is het van belang dat het water kan weglopen en niet blijft staan in de beschermhoes (waterkuilen). Bij waterkuilen zal het water op den duur doorlekken.

Voorkom daarbij dat hoes in direct contact staat met de kussens, anders kunnen de kussens vochtig worden. Hetzelfde geldt bij een tent, wanneer u met uw arm tegen het tentdoek komt, hierbij wordt uw arm ook vochtig.

De naden zijn spatwater bestendig. De naden zijn voorzien van PVC tape om doorsijpelen tegen te gaan. De naden kunnen echter nooit 100% waterdicht gemaakt worden.

Onder een beschermhoes kan er sprake zijn van condensvorming. Door temperatuurwisseling is het onvermijdelijk dat er condensvorming ontstaat. Condensvorming kan ten onrechte worden aangezien voor lekkage. Hierdoor kan uw meubel (of kussen) onder uw hoes vochtig worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u de beschermhoes regelmatig lucht. Beschermt uw beschermhoes een (houten/natuursteen etc.) tuinmeubel? Zorg er dan voor dat de beschermhoes niet in direct contact staat met het blad. Dit voorkomt dat er vochtplekken ontstaan door de condensatie.

Heb ik garantie op mijn op maat gemaakte hoes?

Op beschermhoezen van Beschermhoesopmaat.nl ontvangt u standaard fabrieksgarantie van 1 jaar, dit betreft fabricagefouten en materiaalfouten bij normaal gebruik.  Voor de voorwaarden die gelden op de garantie verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

Bij gebruik tijdens KNMI weer codes oranje en rood wordt het afgeraden de hoezen te gebruiken, door harde wind rukken kan de hoes gaan scheuren. Bij gebruik van de hoes tijdens code oranje en rood vervalt de garantie.

Kan de hoes gaan verkleuren?

De 300D polyester beschermhoes gaat op den duur verkleuren, dit is niet te voorkomen.

Wat voor materiaal gebruiken jullie?

Onze standaard materiaal die wij leveren is 300D polyester, 5000 mm PU Coated. Een hoes is volgens de standaard normen waterbestendig vanaf een coating van 800MM. De hoezen zijn ook verkrijgbaar in 600D polyester, vraag naar de extra kosten!

Wat is het verschil tussen 300D en 600D polyester?

De ”D” staat voor Denier. Dit is een maatstaf voor de fijnheid van de gebruikte draad. Het aantal Deniers geeft het gewicht in grammen aan van 9000 meter draad. Hoe meer Denier, hoe sterker en duurzamer het materiaal. Naast de Denier is de Coating van groot belang voor de levensduur van de hoes. de beschermhoes wordt twee keer aan de binnenkant gecoat (PU Coating). De coating zorgt ervoor de beschermhoezen waterbestendig zijn, daarnaast¬† zorgt de coating ervoor dat de beschermhoezen vlam vertragend en UV protectie hebben.

De hoezen die wij leveren hebben de volgende specificaties:

  • 300D of 600D polyester
  • UV-bescherming (UV 50)
  • Vlam vertragend (CPAI-84)
  • Kleurvastheid (3,5 level)

De beschermhoes pas niet, mag ik de beschermhoes ruilen?

We kunnen de op maat gemaakte beschermhoezen niet retour nemen. De beschermhoezen kunnen namelijk niet meer worden verkocht. We streven uiteraard wel naar een passende oplossing.

Kan ik mijn bestelling retourneren binnen 14 dagen?

Bestellingen kunnen niet geretourneerd worden, zie ook artikel 8 van de algemene voorwaarden (Herroepingsrecht). De beschermhoezen kunnen niet geretourneerd worden omdat ze volgens de door u ingevoerde specificaties op maat zijn gemaakt.