Kwaliteitsverschil tussen de soorten beschermhoezen

Beschermhoesopmaat.nl levert kwaliteit beschermhoezen met een premium coating. Naast beschermhoezen die uiterst geschikt zijn voor buiten, leveren wij ook beschermhoezen om objecten stofvrij te houden, voor deze hoezen is de coating van minder belang en daarom kunnen deze voordeliger aangeboden worden. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie of klik op onderstaande button.

Wij proberen zo goed mogelijk uit te leggen wat de mogelijkheden zijn qua stoffen en de opties die bij de hoes geleverd kunnen worden.

De volgende drie stoffen worden u aangeboden voor objecten die in de buitenlucht beschermd dienen te worden:

Optie 1:Optie 2 (aanbevolen):Optie 3 (extra sterk):
Denier320D400DS600DS
Soort stofOxford fabricSolution dyed Oxford fabricSolution dyed Oxford fabric
Coating2000MM PU5000MM PU5000MM PU
UV-beschermingUV-50UV-50UV-50
Vlam vertragendCPAI-84CPAI-84CPAI-84
KleurvastheidLevel 5Level 7Level 7

Wat betekent..

De ”D” staat voor Denier. Dit is een maatstaf voor de fijnheid van de gebruikte draad. Hoe meer Denier, hoe sterker en duurzamer het materiaal. Ter vergelijking is een menselijke haar 20 denier.

Al onze hoezen voor buitengebruik zijn gemaakt van Oxford fabric ook wel Polyester genoemd. Deze stof is uitermate geschikt voor alle weersinvloeden. Veel tenten en waterdichte jassen worden hier ook van gemaakt.

Naast de Denier is de coating van groot belang voor de levensduur van de hoes. Al onze beschermhoezen worden twee keer aan de binnenkant gecoat. De coating zorgt ervoor dat de beschermhoezen waterbestendig zijn, daarnaast  zorgt de coating ervoor dat de beschermhoezen vlam vertragend zijn en UV protectie hebben.

Stoffen zullen altijd verkleuren in de zon. De kleurvastheid van een stof wordt aangegeven van level 1 t/m 8, waarbij 1 zeer slecht is en 8 zeer goed. De eerste optie heeft een kleurvastheid van level 5. Deze stof is aan de oppervlakte op kleur gebracht. Optie 2 & 3 betreft een ”Solution dyed oxford fabric”. Dit houdt in dat deze stoffen tot in de vezels op kleur is gebracht. Hierdoor is de kleurvastheid level 7 en dus beter. Bij onze eerste optie zal verkleuring optreden in een paar weken tot maanden, dit hangt af van de hoeveelheid zon. Optie 2 & 3  zal na 1,5 tot 2 jaar verkleuren.

Bovenstaande uitleg kunt u vergelijken met een radijs en een wortel. Een radijs heeft een rode buitenkant en een witte binnenkant, de wortel is in zijn geheel oranje.

Alle drie de opties worden aangeboden in de kleur donkergrijs. De 600DS variant, optie 3 is ook in het zwart te verkrijgen. Andere kleuren zijn mogelijk maar deze komen met een andere specificatie, vraag naar de mogelijkheden!

Onderstaand vindt u drie macro foto’s van de verschillende opties, u kunt het verschil zien in de dikte van de draden.

Standaard en extra opties

De beschermhoezen worden standaard geleverd met de volgende opties:

 • Een elastiek in de zoom, zodat de hoes van onder goed aansluit.
 • Ventilatiegaten. Ventilatiegaten zorgen ervoor dat eventuele condens kan ontsnappen gedurende de dag.
 • Naden die zijn voorzien van tape, om doorlekken te voorkomen.
 • Een opbergtas.

Uitgezonderd van de L- en U-vorm, deze hoezen hebben geen elastiek in de zoom maar hebben bevestigingsringen onderaan de hoes.

Wij kunnen de hoezen ook voorzien van andere extra opties zoals:

 • Ritsen
 • Klittenband koorden of klittenband sluiting
 • Metalen ringen (Let op ringen die in de stof worden geslagen kunnen de coating beschadigen)
 • Bedrukking
 • Gespen

Staat uw wens hier niet tussen? Vraag het ons en wij gaan het regelen.

Bijgaand foto’s van de standaard en extra opties.

Beschermhoezen om objecten kras- en stofvrij te houden

Naast de eerste drie opties leveren wij ook beschermhoezen om objecten kras- en stofvrij te houden. Er is veel vraag naar beschermhoezen voor beurzen, magazijnen en transport.

Indien de hoezen niet bedoeld zijn om de objecten te beschermen tegen stoten adviseren wij de volgende stoffen:

 • 210D oxford fabric. Dit is een dunnere variant dan de eerste drie opties en perfect om zaken stofvrije te houden. De stof is tevens spatwater bestendig.
 • 600D oxford fabric. Dit is een zeer stevige en luxueuze variant.
 • Non woven fabric. Dit is een zachte stof die veel gebruikt worden om object stof- en kras vrij te houden zoals oldtimers. De non woven fabric komt in verschillende diktes van 60 gram tot 150 gram.

De 210D en 600D oxford fabric zijn in alle kleuren te bestellen. De non woven fabric komt alleen in het zwart.

Indien u bijvoorbeeld tijdens een beurs een luxueuze uitstraling wilt, raden wij de 600D oxford fabric stof met een lage coating aan. Deze stof heeft een luxe uitstraling door de dikte van de draden. De coating is niet van belang omdat het voor binnengebruik is. De voordelen van deze hoes zijn als volgt:

 • Duurzaamheid, de hoes is erg sterk en zal niet zomaar scheuren met bijvoorbeeld een scherp voorwerp.
 • Luxe uitstraling door de dikke draden
 • Waterbestendig
 • Perfecte stof voor UV logo bedrukking

Bijgaand van links naar rechts; 210D & 600d Oxford fabric en 60, 100 & 150 gram non woven fabric.